JURNAL DE WEB

 Life Of Pi

30 martie 2013, 03:23pm

Se întâmplă rar să îmi fie dat să scriu despre un film, dar atunci când o fac se datorează faptului că impactul său asupra mea a fost atât de profund, încât inevitabil ecoul lui rămâne impregnat în minte, ca un tatuaj al sufletului. Tot întâmplător, nu am avut așteptări mari de la Life Of Pi, cu atât mai mult cu cât trailerul (văzut în cinema) nu spunea foarte multe, iar ideea unui naufragiat pe mare, alături de un tigru, era cel puțin... diferită de stereotipicul cinema-ului clasic. După ce am urmărit prima oară filmul, l-am văzut în variantă Blu-Ray și vi-l recomand în același mod (și preferabil pe un TV de minim 37") - varianta DVD e mult prea simplă, mult prea banală pentru a produce același efect, limitează mult prea mult imaginația pentru a stârni aceleași trăiri în suflet... În varianta Blu-Ray, personajele prind viață, spectaculosul și fabulosul se întrepătrund admirabil într-o artă vizuală a cinematografiei digitale, împinsă spre perfecțiunea utopică a realității prin efectele deosebite, peisajele suprarealiste și imersiunea profundă în cadrul alegoric al filmului.

Cred că elementul surpriză al filmului este însăși ideea care stă la baza narațiunii, o idee care se transformă, prin artă contemplativă, dintr-un spectacol bine regizat al simțurilor auditive, vizuale și aproape olfactive, într-o dramă profundă, construită pe un fundament reprezentat de ideea pur teologică a divinității, în toate formele ei...

Vă recomand călduros un film deosebit, câștigător al 4 premii Oscar, care va face, pe cei care cred în divinitate (indiferent sub ce formă se manifestă aceasta), să își redefinească instinctual percepția ei, într-un mod surprinzător de puternic spiritual, descoperind un cu totul alt sens din însăși celebrele cuvinte ale protagonistului: "...and so it goes with God..."
Comentaţi acest post
Numele dvs.:
* Adresa dvs. de email:
* Confirmaţi adresa de email:
 

* Comentariul dumneavoastră:

Dacă nu puteţi citi cuvântul, click aici
Cuvânt protecţie:

Trebuie să completaţi câmpurile marcate cu *