| View previous topic :: View next topic |
tphase
|
Posted: Wed Dec 05, 2007 2:14 pm Post subject: Multithreading in .NetFramework |
|
|
|
Ce preferati, modelul MTA sau STA pentru a instantia un thread in .Net Framework 2.0? _________________ Strength is irrelevant. Resistance is . |
|
| Back to top |
|
|
Forrest Gump Site Admin

|
Posted: Wed Dec 05, 2007 6:52 pm Post subject: |
|
|
|
Ovi, trebuie să recunosc că deşi ştiam (auzisem) despre STA, MTA nu îmi este familiar...
Pentru cine nu ştie ce înseamnă, STA şi MTA se referă la COM (Component Object Model), tehnologii specifice Microsoft. STA se referă la Single Threaded Apartment, cu specificaţia că într-un "apartment" poate exista un singur fir de execuţie (thread). Un STA are o coadă de mesaje, pentru cazul în care un obiect care este creat într-un thread al unui STA, este apelat de către un alt fir... Dacă () era specific STA, acum () este specific MTA (Multi Threaded Apartment), şi specifică mai exact că acea porţiune de cod poate fi apelată şi de alte fire din acel MTA (deci dacă un obiect este creat într-o astfel de secţiune, acel obiect poate fi folosit cu succes şi de celelalte fire din MTA).
Eu personal nu am folosit decât puţin STA atunci când m-am jucat cu DCOM-ul Internet Explorer-ului...
Ovi, dacă am greşit cu ceva, te rog să mă corectezi sau să mă completezi.
Tu foloseÅŸti des astfel de tehnologii? _________________ I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floating around accidental-like on a breeze, but I, I think maybe it's both... |
|
| Back to top |
|
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|
|